‘Ik werd jarenlang misbruikt bij de Jehovah’s Getuigen en ik ben niet de enige’

Mediaberichten, Uncategorized

Drie jaar lang gingen bijna wekelijks de gordijnen dicht in zijn slaapkamer. De deur ging op slot. En dan werd hij misbruikt.

Dagblad Trouw is bezig met een serie verhalen over misbruik bij de Jehovah’s Getuigen. Eén van die verhalen draait om ‘Mark’ (pseudoniem) uit Groningen.

Zeven jaar
Hij werd misbruikt, van zijn zevende tot zijn tiende. Door ‘Wilbert’ (pseudoniem), een zoon van het hoofd van de Jehovah-gemeente. Tot op de dag van vandaag, bijna dertig jaar later, wacht hij nog altijd op excuses, van de dader en de geloofsgemeenschap.

Op zijn vijftiende vertelt hij aan zijn ouders wat er is gebeurd. Zij lichten de ouderlingen van de Jehovah’s gemeenten in. Maar die doen niks. Ook een confrontatie met Wilbert levert geen bekentenis of excuses op. De jaren die volgen blijken eveneens vruchteloos.

lees verder: RTVNoord