“De twee-getuigen regel zal nooit veranderen!”

Blog

Stichting Reclaimed Voices heeft met afschuw kennis genomen van de uitspraak gedaan in de JW Broadcasting Uitzending van November 2017: “”De twee-getuigen regel zal nooit veranderen!”

In de Uitzending [vanaf 53.13] wekt de heer Breaux de indruk dat afvalligen in de media kritiek uiten op de ’twee getuigen regel’ om zo het geloof van individuele Jehovah’s getuigen in de war te brengen. In een verdere toelichting wordt duidelijk gemaakt dat deze regel nooit zal veranderen, omdat deze zou zijn gebaseerd op de toepassing van bepaalde Bijbelteksten. “Breaux gaat niet in op de context waarin er in de media kritiek wordt geuit op deze regel,” aldus voorzitter Raymond Hintjes. “Seksueel misbruik gebeurt in het geheim, hierdoor zijn er vaak geen twee getuigen en is misbruik tijdens een interne afhandeling moeilijk hard te maken.”

Seksueel misbruik is een misdrijf. De stichting roept Jehovah’s getuigen en hun kinderen op aangifte te doen van alle gevallen van seksueel misbruik. Opgeleide professionals kunnen zich dan bezighouden met bewijsvoering. Bovendien staat voor het slachtoffer en ouders de deskundigheid van slachtofferhulp ter beschikking.

De stichting, in oprichting, pleit ervoor dat elk kind, geconfronteerd met seksueel misbruik, zich gezien voelt en beschermd wordt. Hiervoor is beleidsverandering nodig bij Jehovah’s Getuigen. Om dit te bereiken wordt er door de stichting samenwerking gezocht met overheid, justitie, onderwijs en maatschappelijke organisaties.