‘Tientallen meldingen van seksueel misbruik bij Jehova’s Getuigen’

Mediaberichten

Bij een stichting die is opgericht om seksueel misbruik door Jehova’s Getuigen aan de kaak te stellen, zijn in een week tijd 46 meldingen binnengekomen. Dat zegt Frank Huiting, een van de oprichters. Hij noemt het aantal meldingen schokkend.

Ruim een week geleden kondigde Huiting de stichting aan. Volgens de initiatiefnemers worden slachtoffers niet gehoord binnen de gesloten gemeenschap en wordt daders de hand boven het hoofd gehouden.

Die ervaring heeft Huiting ook. Hij groeide op in de besloten gemeenschap van Jehova’s Getuigen. Hij werd vanaf zijn zevende jarenlang misbruikt. Toen Huiting zijn ouders vertelde wat hem was overkomen, besloten ze geen aangifte te doen. Hij vertelde een week geleden dat een ouderling dat had afgeraden. “Dan komen er koppen in de krant en dat willen we niet.”

Lees verder: NOS