80 meldingen misbruik bij Jehova’s Getuigen

Mediaberichten

In ruim een maand tijd zijn er tachtig meldingen gedaan van seksueel misbruik binnen de Jehova’s Getuigen. De verhalen zijn vooral afkomstig van volwassenen die vertellen over ervaringen uit hun jeugd.

Ook hebben ze veelal afscheid genomen van de geloofsgemeenschap. Vijftig meldingen kwamen binnen bij de onlangs opgerichte stichting Reclaimed Voices. Trouw ontving de resterende dertig klachten. Het dagblad schreef afgelopen zomer uitgebreid over de aanpak van seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap. Die zou dergelijke zaken vooral binnenskamers oplossen, waardoor daders er gemakkelijk mee wegkomen.

Het meldpunt Reclaimed Voices kreeg donderdag – na berichtgeving in Trouw – nog eens tien mailtjes met meldingen binnen, vertelt Raymond Hintjes van de stichting.

Lees verder: Nederlands Dagblad