Ruim 130 meldingen bij misbruikmeldpunt Jehova’s getuigen

Mediaberichten

GRONINGEN – Stichting Reclaimed Voices heeft inmiddels 138 meldingen binnengekregen over seksueel misbruik bij de Jehova’s Getuigen. In december stond de teller nog op zo’n tachtig meldingen.

Volgens oprichter Frank Huiting uit Groningen is dit nog altijd maar het topje van de ijsberg. “Het zijn heel schrijnende gevallen die bij ons bekend zijn. Dit laat zien dat het echt een urgent probleem is en dat er echt iets moet gebeuren”, aldus Huiting.

De meeste meldingen komen van mensen die niet meer lid zijn van de geloofsgemeenschap. Mensen die nog wel lid zijn, durven volgens Huiting vaak nog niet naar buiten te treden over het misbruik. Huiting: “Wij willen ze toch aanmoedigen om naar buiten te komen met hun verhaal, want dat is heel belangrijk.”

Lees verder: RTVDrenthe