Slachtoffers eisen onderzoek naar misbruik Jehovah’s Getuigen: ‘Kinderen lopen gevaar’

Mediaberichten

Er moet zo snel mogelijk een onafhankelijk onderzoek komen naar seksueel kindermisbruik binnen Jehovah’s Getuigen. Slachtoffers hebben dat vandaag geëist van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming. Bij een speciaal meldpunt voor seksueel kindermisbruik binnen Jehovah’s Getuigen zijn in twee maanden tijd 151 meldingen binnengekomen.

Stichting Reclaimed Voices, die de belangen van de slachtoffers behartigt, spreekt van een ‘zeer urgente situatie’. “De snelheid waarmee we de meldingen binnenkrijgen, toont aan hoe groot het probleem binnen deze kleine gemeenschap is”, zegt voorzitter Raymond Hintjes. “Kinderen lopen er serieus gevaar. Dat moet zo snel mogelijk veranderen.”

lees verder: RTL Nieuws