‘Jehovah’s Getuigen houdt misbruikverslagen achter’

Mediaberichten

Volgens RTL Nieuws liggen in kerkarchieven “tientallen en mogelijk honderden” verslagen van misbruikzaken. Volgens het OM zijn nog geen aangiftes gedaan.

De organisatie van Jehova’s getuigen in Nederland houdt verslagen achter over beschuldigingen van seksueel kindermisbruik binnen de kerk. Volgens RTL Nieuws roepen slachtoffers op de documenten over te dragen aan het Openbaar Ministerie uit angst dat bewijsmateriaal verloren gaat.

Volgens RTL Nieuws gaat het om verslagen van “tientallen en mogelijk honderden” zaken die worden “achtergehouden” in archieven van de organisatie Jehovah’s Getuigen. Daarbij zouden ook bekentenissen van daders zitten.

Misbruikzaken bij Jehovah’s Getuigen zouden veelal intern behandeld worden door eigen ‘rechtbanken’, die bestaan uit ‘ouderlingen’, leidinggevenden binnen de kerk. Straffen binnen die ‘rechtbanken’ zijn mild, ten hoogste verbanning uit de kerk.

Lees verder: NRC