Misbruikslachtoffers eisen geheime dossiers Jehovah’s Getuigen op

Mediaberichten

Dertien slachtoffers van seksueel kindermisbruik binnen Jehovah’s Getuigen hebben vandaag het dossier over hun zaak opgevraagd bij het kerkgenootschap. Mogelijk staan er bekentenissen in van daders.

Zoals RTL Nieuws vorige week meldde, houdt Jehovah’s Getuigen verslagen bij van interne rechtszaken tegen kindermisbruikers. Maar die zaken komen niet bij de politie terecht. Daarom vragen slachtoffers ze nu zelf op.

De dertien mensen die als kind zijn misbruikt binnen het fundamentalistische kerkgenootschap​ willen weten wat er in de dossiers staat. Mogelijk staan er ook bekentenissen in van daders. Hun advocaat, Nico Meijering, heeft de organisatie gesommeerd die documenten te geven. De slachtoffers willen de dossiers als bewijsmateriaal kunnen indienen bij strafrechtelijke onderzoeken.

Lees verder: RTL Nieuws