Jehovah’s Getuigen weigert slachtoffers inzage in dossier

Mediaberichten

Slachtoffers van seksueel kindermisbruik binnen Jehovah’s Getuigen Nederland krijgen vooralsnog geen inzage in de gegevens die het kerkgenootschap over hen heeft. Dat heeft de organisatie per brief laten weten aan de advocaat van de slachtoffers.

Jehovah’s Getuigen wil niet meewerken, omdat ze niet weten op welke juridische grond het verzoek van de slachtoffers is gebaseerd, zo schrijven ze.

ZIE OOK:¬†Jehovah’s Getuigen houdt documenten kindermisbruik jarenlang binnenskamers

Dertien slachtoffers willen inzage in de ‘strafdossiers’ die het kerkgenootschap zou hebben over hun individuele misbruikzaken. Daders van kindermisbruik binnen¬†Jehovah’s Getuigen worden intern bestraft in zogenoemde ‘rechterlijke commissies’. Daarvan worden verslagen bewaard met details over de zaak en soms zelfs bekentenissen van daders.

Lees verder: RTL Nieuws