278 meldingen van kindermisbruik bij Jehovah’s Getuigen

Mediaberichten

Het meldpunt voor seksueel kindermisbruik binnen de gemeenschap van Jehovah’s getuigen heeft sinds zijn oprichting in december 278 meldingen ontvangen. Dat zegt de beheerder van het meldpunt, slachtofferorganisatie Reclaimed Voices, woensdag tegen NRC. De Jehovah’s Getuigen zouden desondanks weigeren met Reclaimed Voices in gesprek te gaan.

De meldingen bestrijken de afgelopen veertig jaar en gaan over misbruik “in de breedste zin van het woord”, zegt bestuurslid van Reclaimed Voices Frank Huiting. “Van grensoverschrijdend gedrag als betasting tot verkrachting en incest. In alle gevallen zijn het strafbare feiten.” Soms is het gemelde misbruik langdurig, soms incidenteel. “En in het ene geval zijn ouders degenen die het misbruik plegen, terwijl het in andere gevallen gaat om ambtsdragers binnen de kerk of geloofsgenoten”, aldus Huiting.

lees verder: NRC