Reactie op RTL Nieuws bericht Politie-invallen bij Jehovah’s Getuigen

Nieuwsberichten

6 december 2018

Reclaimed Voices is blij dat het Openbaar Ministerie de situatie serieus genoeg neemt om op deze manier op zoek te gaan naar informatie. Als deze politie-invallen leiden tot strafzaken en uiteindelijk ook tot berechting van daders, is dit een goede zaak. Daarnaast hopen wij dat de informatie die men heeft gevonden zal bijdragen aan het blootleggen van de problematiek in het beleid bij Jehova’s Getuigen waar het seksueel misbruik betreft.

Jehova’s Getuigen dienen te begrijpen dat dit geen aanval is op hun geloof. Het gaat om de veiligheid van kinderen. Zolang de organisatie van Jehova’s Getuigen niet bereid is zelf haar beleid te laten onderzoeken om verbeteringen aan te brengen, zullen dit soort acties nodig zijn.

Het bestuur van Reclaimed Voices

Raymond Hintjes
Frank Huiting

Aswin Suierveld

RTL Nieuwsbericht: Politie-invallen bij hoofdkantoor en kerkgebouwen Jehovah’s Getuigen vanwege misbruik

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.