Reclaimed Voices veroordeelt marteling Jehova’s getuigen Rusland

Nieuwsberichten

Reclaimed Voices heeft met afschuw kennis genomen van berichten over martelingen van Jehova’s getuigen in Rusland. Het martelen van mensen, vanwege geloof of anderszins, is een  schending van mensenrechten.

Volgens The Moscow Times zijn ten minste zeven Jehova’s getuigen in de gevangenis gemarteld. De mannen werden uitgekleed tot ze naakt waren, hen werd een zak over het hoofd gedaan en met tape omwikkeld. De agenten bonden de handen van elke verdachte achter zijn rug, sloegen op zijn vingers, de nek, voeten en nieren. Ook werden de mannen met water overgoten en mishandeld met een stroomstootwapen rondom de anus.

In Rusland zijn ongeveer 175.000 Jehova’s getuigen. In 2017 heeft het Russische Hooggerechtshof de geloofsgroepering tot een extremistische organisatie verklaard. Veel leden zijn daarop het land ontvlucht. Eerder deze maand werd Dennis Christensen, een Deense Jehovagetuige die al jaren in Rusland woont, door een rechtbank in de stad Oryol  veroordeeld tot 6 jaar gevangenschap.

Reclaimed Voices spreekt zich uit tegen tekortkomingen in het beleid rond seksueel misbruik binnen Jehovah’s Getuigen. Vanuit respectvol activisme zet zij zich in voor het welzijn van personen die nog steeds lid zijn van de organisatie. “Wij zijn ervan overtuigd dat wettelijke middelen ingezet kunnen worden om de organisatie en haar leiders juridisch ter verantwoording te roepen. Het schenden van mensenrechten van  individuele gelovigen of gebruik van mensonterende martelpraktijken wijzen wij ten zeerste af”.

2 comments

 • 100%
  Our fellow brothers and sisters whether considered ex or otherwise do not deserve on hair on their heads to be touched.
  Banning an organisation is one thing, Human Right abuses is another.
  We must raise our morality level above that of the Governing Body and condemn all forms of torture on anyone, whose creed (religious views), colour or ethnicity differs from our own.

  #stopthetorture #jwgb4arrest (not innocent victims)

 • Alles goed en wel, maar het zijn de “personen” die anderen leed bezorgen, die hun kinderen niet de hulp en steun geven die ze nodig hebben, die door hun toedoen op school en in de maatschappij altijd buitenstaanders zijn, geen goede opleiding krijgen, worden geïndoctrineerd en mishandeld ( “spaart de roede niet”), misbruik niet aangeven bij de politie, enzovoorts. Zij zullen zonder aarzelen hun naasten verwaarlozen, mishandelen en zelfs laten sterven als de organisatie dat van hen verlangt. Zij zijn in de ban van een kwaadaardige narcistische organisatie die hun ziel heeft gestolen, onder valse voorwendselen.

  Deze personen zijn het die daardoor anderen uitsluiten en hun eigen familieleden verstoten. Bloedtransfusie weigeren, met alle gevolgen van dien. Hoeveel jonge moeders zijn er niet in het kraambed gestorven vanwege deze godsdienstwaanzin? Een man die zijn vrouw verliest, ouders hun kind, een kind dat totaal onnodig zonder moeder opgroeit.
  Deze organisatie trekt goede mensen aan en maakt dat ze slechte, onmenselijke dingen doen. Ook maakt ze gestoorde mensen nog gekker.

  Een narcist of sociopaat heeft geen empathie en geen geweten; het heeft dus geen enkele zin om ze aan te spreken op hun menselijkheid. Dat Jehova’s getuigen hun geweten aan de organisatie hebben uitbesteed pleit hen echter niet vrij! De verantwoordelijkheid voor hun eigen daden, hoe geïndoctrineerd ook, blijft recht overeind staan. Wij kunnen die niet van hun afnemen, hoe goed bedoeld ook. Dat is onrechtvaardig, vooral t.o.v. de slachtoffers.

  Gedupeerden hoeven zich niet om welzijn van hun kwelgeesten te bekommeren. De daders zijn zelf verantwoordelijk voor hun leven en wat zij er van hebben gemaakt. In veel gevallen laten zij een spoor van vernieling achter. Dat is wat narcisme met mensen doet. Dit betekent natuurlijk niet dat Jehova’s getuigen gemarteld mogen worden. Hoewel deze organisatie ook dat verheerlijkt: martelaren voor het ware geloof, de Wachttorens staan er vol van. Dat is misdadig en zou verboden moeten worden. Vrijheid van religie is helaas nog steeds de dekmantel waaronder ze zich kunnen verschuilen.

  Lid zijn van deze organisatie is net als roken. Je brengt jezelf en anderen ernstige schade toe! Maar je moet wel ZELF willen stoppen..

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.