Reclaimed Voices veroordeelt marteling Jehova’s getuigen Rusland

Persberichten

Reclaimed Voices heeft met afschuw kennis genomen van berichten over martelingen van Jehova’s getuigen in Rusland. Het martelen van mensen, vanwege geloof of anderszins, is een  schending van mensenrechten.

Volgens The Moscow Times zijn ten minste zeven Jehova’s getuigen in de gevangenis gemarteld. De mannen werden uitgekleed tot ze naakt waren, hen werd een zak over het hoofd gedaan en met tape omwikkeld. De agenten bonden de handen van elke verdachte achter zijn rug, sloegen op zijn vingers, de nek, voeten en nieren. Ook werden de mannen met water overgoten en mishandeld met een stroomstootwapen rondom de anus.

In Rusland zijn ongeveer 175.000 Jehova’s getuigen. In 2017 heeft het Russische Hooggerechtshof de geloofsgroepering tot een extremistische organisatie verklaard. Veel leden zijn daarop het land ontvlucht. Eerder deze maand werd Dennis Christensen, een Deense Jehovagetuige die al jaren in Rusland woont, door een rechtbank in de stad Oryol  veroordeeld tot 6 jaar gevangenschap.

Reclaimed Voices spreekt zich uit tegen tekortkomingen in het beleid rond seksueel misbruik binnen Jehovah’s Getuigen. Vanuit respectvol activisme zet zij zich in voor het welzijn van personen die nog steeds lid zijn van de organisatie. “Wij zijn ervan overtuigd dat wettelijke middelen ingezet kunnen worden om de organisatie en haar leiders juridisch ter verantwoording te roepen. Het schenden van mensenrechten van  individuele gelovigen of gebruik van mensonterende martelpraktijken wijzen wij ten zeerste af”.

One thought on “Reclaimed Voices veroordeelt marteling Jehova’s getuigen Rusland

  • 100%
    Our fellow brothers and sisters whether considered ex or otherwise do not deserve on hair on their heads to be touched.
    Banning an organisation is one thing, Human Right abuses is another.
    We must raise our morality level above that of the Governing Body and condemn all forms of torture on anyone, whose creed (religious views), colour or ethnicity differs from our own.

    #stopthetorture #jwgb4arrest (not innocent victims)

Geef een reactie