Persverklaring rapport seksueel misbruik

Nieuwsberichten

Persverklaring

Wij zijn opgelucht dat de rechter besloten heeft het onderzoeksrapport toe te staan voor publicatie. Wij hopen dat dit rapport een gevoel van erkenning zal geven aan slachtoffers van seksueel misbruik binnen de gemeenschap van Jehovah’s Getuigen.

Wij willen de tijd nemen om het rapport grondig te lezen en hopen dat wij over de conclusies en aanbevelingen met de betrokkenen in gesprek te kunnen gaan, inclusief het bestuur van Jehovah’s Getuigen in Nederland. Het rapport biedt kansen voor Jehovah’s Getuigen om hun aanpak van seksueel misbruik binnen de gemeente te verbeteren. Het zou mooi zijn als ook individuele leden van Jehovah’s Getuigen kennis zullen nemen van de inhoud van dit rapport.

Onze zorg blijft dat Jehovah’s Getuigen de ernst van de problematiek nog steeds niet inzien. Het gevoerde kort geding met als doel publicatie van het rapport tegen te houden onderstreept onze zorg.

Ieder kind verdient het om in een veilige omgeving op te groeien waar het zich gezien en veilig voelt, ook binnen een religieuze gemeenschap.

Bestuur Stichting Reclaimed Voices

Mocht u n.a.v. de publicatie van dit rapport contact met ons op willen nemen, dan verzoeken wij een mail te sturen naar Raymond Hintjes, voorzitter van de stichting via r.hintjes@reclaimedvoices.org

One thought on “Persverklaring rapport seksueel misbruik

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.