Dank jullie wel voor alle steunbetuigingen

Blog

De afgelopen dagen zijn voor ons heel hectisch geweest. Wie had gedacht dat de publicatie van een wetenschappelijk rapport voor de rechter uitgevochten zou worden? Wij hebben veel boosheid en frustratie gezien en gevoeld, maar ook steun.
Wij hebben veel hartelijke, lieve en ontroerende reacties ontvangen. Wij voelen ons hier heel erg door gesterkt. Onze missie is nooit geweest om de Jehovah’s Getuigen in een kwaad daglicht te zetten. Het was en is nog steeds ons doel om voor de veiligheid van kinderen op te komen, ook als ze lid zijn van een groep zoals Jehovah’s Getuigen. Daarnaast zetten wij ons in voor de erkenning van slachtoffers. Wij hopen dat de publicatie van het onderzoeksrapport hieraan bijdraagt.

Wij kunnen ons voorstellen hoe verontrustend de inhoud van dit rapport is  voor actieve Jehovah’s Getuigen. In onze persverklaring geven wij aan nog steeds open te staan voor een gesprek met het bestuur. Natuurlijk willen wij ook heel graag open staan voor gesprekjes met individuele Jehovah’s Getuigen.  Niet om hen aan te vallen in hun geloof, maar om samen met hen te zoeken naar hoe er omgegaan kan worden met seksueel misbruik, waarbij wensen en behoeftes van slachtoffers centraal staan.

Wij nemen voor onszelf rustig de tijd om de inhoud goed te lezen en na te denken over hoe de uitkomsten aanbevelingen een verdere praktische invulling kunnen krijgen.

Nogmaals hartelijk dank!

3 comments

 • Active Jehovah’s Witnesses here in the UK do not want to know the whole truth about Child Sexual Abuse in the Organisation. I left the organisation around two years ago and they all shun me now, they will not even say hello. So I am unable to warn any of them of the dangers. The work you are doing is very good because all people will see it and read it. Then people in your homeland can decide for themselves how they think about JW’s. They will have the warnings, they will be shown the truth of what goes on in the Organisation. Here in the UK the IICSA are doing an investigation, but the investigation does not look good as it mixes up different religions and other types of people. I do not think the UK investigation will be of use to the public as it will be just a general gols over, not a deep investigation into JW Org.

  • Hier gaat het om (eindelijk) “erkenning” dat de slachtoffers van seksueel (kinder) misbruik, maar jammer genoeg heb ik de persoonlijke ervaring en ervaringen van zeer nabij dat er ook buiten het seksueel (kinder) misbruik ook veel soortgelijk onrecht en machtsmisbruik plaatsvind binnen de organisatie.
   Dit kan je niet meer incidenteel maar struktureel noemen is waardoor mensen trauma’s oplopen en in de steek gelaten worden.
   Een toestand die ik te vergelijken vind zoals die in Ezechiel 34 word beschreven.
   Naar mijn mening werkt deze organisatie niet bevordelijk voor een gezonde persoonlijkheidsontwikkeling en gezond geloof.
   Theorie en praktijk ligt ver uit elkaar, leer je wel goede bijbelse beginselen, maar in de praktijk heb ik vaak het tegendeel ervaren, vooral van degene van wie je mag verwachten het goede voorbeeld van christelijke rijpheid te zijn.
   Ik spreek uit eigen ervaringen en dat wat ik zeer nabij gezien en meegekregen heb.
   Goede voorbeelden van herders zijn meer een uitzondering dan regel.

   Als je alle feiten kent en ziet hoe getuigen in een mind control systeem gevangen worden gehouden ga je beseffen dat deze organisatie niet met de Ark van Noach vergeleken kan worden maar eerder met de Titanic.
   Een ouder artikel op onze website is misschien interresant.

   http://www.die-vierte-wache.eu/NL/3-de-ineenstorting-van-de-wachttoren.html

   Jammer dat er nog maar relatief weinig artikelen van deze website in het Nederlands vertaald zijn, maar er word aan gewerkt dat te verbeteren.
   Als je goed Duits kunt vind je daar nog meer interessante artikelen die de ogen kunnen openen voor wat het daglicht (openbaarheid) niet verdragen kan.

   Als ze steeds weer de plank misslaan met het duiden van profetieën, en ook bepaalde leren aantoonbaar niet kloppen, is dan de bewering dat deze organisatie exclusief een door Gods Geest geleide organisatie is?

   Moesten de profeten uit de oudheid ook steeds weer hun profetieën corrigeren en een update geven met “nieuw licht” ?
   Wat was dan dat “oude” licht?
   Een dwaallicht toch…🤔❓

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.