Ontwaakt

Blog

Ontwaakt is de titel van de docudrama waarin Frank zijn verhaal met de wereld deelt. Het geeft een indringend beeld van een beklemmend leven binnen een gesloten gemeenschap. Uiteindelijk zag hij geen andere mogelijkheid het geloof achter zich te laten. Na zijn allerlaatste gesprek met ouderlingen in 2002 zei Frank: “Ze zullen nog iets van mij horen”. Hij smachtte naar erkenning voor zijn ervaring met seksueel misbruik. Helaas bleek dit verlangen een illusie. Frank concentreerde zich op heling en persoonlijke ontwikkeling. Het delen van zijn verhaal in dagblad Trouw leidde tot een openbaring. Niet alleen voor hemzelf, ook voor de buitenwereld. Samen met Aswin en Raymond werd Reclaimed Voices opgericht. Zij zetten zich in voor het veilig opgroeien van kinderen binnen de gemeenschap van Jehovah’s Getuigen. Voor Frank kregen de volgende woorden uit Bob Marley’s Redemption Song een persoonlijke betekenis: ‘Emancipate yourselves from mental slavery, None but ourselves can free our mind.’

Het delen van zijn verhaal op 22 juli 2017 in Trouw heeft geleid tot de jaarlijkse viering van zijn persoonlijke bevrijdingsdag. ‘De kracht zit in niet in de strijd, maar in de keuze om je bevrijd te voelen.’

Uitzending: dinsdag 20 april 22.15 op NPO3
De hele uitzending is terug te kijken via NPO START


Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.